Δεσμοί της Σελήνης: Κοιτάζοντας ή Ψηλαφώντας τη διεύρυνση της Συνείδησης

Δεσμοί της Σελήνης: Κοιτάζοντας ή Ψηλαφώντας τη διεύρυνση της Συνείδησης

Συνηθίζουμε να συνδέουμε τους Δεσμούς με το Κάρμα. Γιατί όμως να μην τους συνδέουμε και με τις Μυήσεις; Υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις στην Αστρολογία που συνδέουν τους Δεσμούς με μελλοντικές ή παρελθοντικές προσεγγίσεις. Ο Δρακωνικός χάρτης για παράδειγμα μας δείχνει πώς θα ήταν ο εαυτός μας, εάν ο Βόρειος Δεσμός επέστρεφε στην κοσμική μηδενική μοίρα του Κριού και επομένως επιστρέφαμε στην συλλογική οντότητα. Οι Δεσμοί έτσι κι αλλιώς δείχνουν τη σύνδεση ατομικού και συλλογικού και πώς κανείς τοποθετείται στο ρεύμα καθόδου ψυχών που ανήκει. Βλέποντας ένα Δρακωνικό χάρτη, είναι σαν να κοιτάζουμε ανάγλυφα ποιος θα ήταν ο εαυτός μας, εάν ακολουθούσαμε το μονοπάτι του Βόρειου Δεσμού για να επιστρέψουμε “πίσω”.

Πώς θα μας φαινόταν; Ξένο; Γνωστό; Οικείο;

Στις Μυήσεις λέγεται ότι γνωρίζεις πρώτα με την Αφή. Ο Βόρειος Δεσμός είναι στην ουσία τυφλός. Δεν ξέρεις πού πας… Είσαι σε ανεξερεύνητο τόπο. Δεν έχεις την πλήρη εικόνα. Καλείσαι να ερευνήσεις πρώτα τα κατατόπια, πιάνοντας και ψηλαφώντας. Σαν τις εκπομπές reality που ψάχνεις με τα χέρια. Στο Νότιο Δεσμό καταλήγεις σταδιακά κι εκεί είναι που “βλέπεις”. Δε χρειάζεται να ψηλαφίσεις πια, τα κομμάτια ενώνονται, τα ημισφαίρια συνεργάζονται και η εικόνα προκύπτει τρισδιάστατη. Τα μάτια έτσι κι αλλιώς είναι για να βλέπεις στερεοσκοπικά, άρα δεν πρόκειται ποτέ να “δεις” αν δεν παίξεις με τη σύνθεση. Όσο δεν τα καταφέρνεις, απλά ψηλαφείς. Απλά ψάχνεις.

Ο άξονας των Δεσμών είναι τελικά η Σκάλα του Ιακώβ. Ο Βόρειος Δεσμός είναι το μπροστινό σκαλί. Δεν ξέρεις ακριβώς πού βρίσκεται (σε τυφλώνουν τα φώτα από πάνω) και το ψάχνεις με τα χέρια. Το κάτω σκαλί το κοιτάς όμως ανάμεσα από τα πόδια σου, καθώς το σώμα σου κάνει σκιά και μειώνει το εκτυφλωτικό φως. Σκαλί, σκαλί, ανεβαίνεις. Ξανά από την αρχή, ξανά ψηλαφώντας. Μέχρι που στο τέλος η διαδικασία να σου φανεί σαν ένα ουράνιο παράξενο χιούμορ…

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s