Η σημασία των κυβερνητών και των χορηγών στην ερμηνεία ενός πλανήτη σε οίκο

Η σημασία των κυβερνητών και των χορηγών στην ερμηνεία ενός πλανήτη σε οίκο

Με αφορμή τα σεμινάρια αστρολογίας που κάνουμε αυτές τις μέρες αξίζει να μιλήσουμε σήμερα για τη σημασία του κυβερνήτη του οίκου και του χορηγού. Είναι ένα ζήτημα που συχνά το μπερδεύει ο σπουδαστής της αστρολογίας και δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει πώς βοηθούν στην ερμηνεία ενός γενέθλιου πλανήτη σε οίκο. Για να μπορέσουμε λοιπόν να το εξετάσουμε κάπως παραστατικά θα το πούμε με ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θέλουμε να πάμε να κάνουμε ένα σεμινάριο στη Θεσ/νίκη. Είμαστε αστρολόγοι, θεραπευτές ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο και μας έχουν προσκαλέσει να κάνουμε ένα σεμινάριο. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση αυτού του σεμιναρίου.

α. πρώτος παράγοντας είναι η δική μας ικανότητα. Είναι αυτό που στην αστρολογία λέμε τίτλους. Έχουμε επαρκή γνώση του αντικειμένου; Ή είμαστε άσχετοι;

β. δεύτερος παράγοντας είναι οι συνεργάτες μας. Αυτές είναι οι όψεις. Μας επιτρέπει η γυναίκα μας ή το αφεντικό μας να πάμε να κάνουμε το σεμινάριο ή μας βάζουν εμπόδια;

γ. τρίτος παράγοντας είναι αυτός που μας έχει ζητήσει να πάμε. Είναι ο κυβερνήτης του οίκου. Είναι επιβοηθητικός προς το σκοπό μας ή μας δυσκολεύει; Θα έχει φροντίσει να μαζέψει κόσμο; Θα έχει οργανώσει σωστά το χώρο; Τι εποπτικά μέσα θα μας δώσει; Κι εδώ βεβαίως παίζουν ρόλο και οι όψεις του κυβερνήτη γιατί επηρεάζουν αυτό το αποτέλεσμα (π.χ. η γυναίκα του οικοδεσπότη μπορεί να γκρινιάζει που μας έχει κάνει τόσες παροχές).

δ. τέταρτος παράγοντας είναι ο χορηγός. Μερικές φορές ταυτίζεται με αυτόν που μας έχει προσκαλέσει (πράγματα πολύ συχνά χορηγός και κυβερνήτης του οίκου ταυτίζοντας, αφού ο πλανήτης είναι στο ζώδιο που είναι και η ακμή του οίκου). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυτός που με κάλεσε εκεί μου πληρώνει π.χ. και τα ξενοδοχεία ή τα εισιτήρια. Άλλες φορές όμως ο χορηγός διαφέρει από τον κυβερνήτη του οίκου. Μπορεί π.χ. τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία να τα πληρώνει η εταιρία μου κι όχι αυτός που με κάλεσε εκεί.

Οι όψεις μεταξύ του πλανήτη που είναι μέσα στον οίκο και του κυβερνήτη του οίκου όπως επίσης και οι όψεις του πλανήτη με τον χορηγό του είναι σημαντικές στην ερμηνεία του χάρτη. Και μπορεί να επηρεάζουν σημαντικά το θέμα των τίτλων. Μπορεί π.χ. εγώ να είμαι απροετοίμαστος για το σεμινάριο, αλλά ο χορηγός (η εταιρία μου) τελευταία στιγμή να μου στείλει τις σημειώσεις που είχα από το προηγούμενο σεμινάριο με email. Άρα με σώζει τελευταία στιγμή. Ομοίως μπορεί να έχω ξεχάσει να φέρω το laptop μου, αλλά ο οικοδεσπότης (κυβερνήτης του οίκου) να μου δανείζει το δικό του.

Φυσικά μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Εσείς να είστε προετοιμασμένοι αλλά ο κυβερνήτης να σας βάλει να διδάξετε σε ένα χώρο που έχει τα χάλια του. Ή η εταιρία σας να ξεχάσει να σας βγάλει εισιτήρια. Θεωρητικά, εφόσον είστε εσείς κατάλληλα προετοιμασμένοι βέβαια (έχετε τίτλους) θα έχετε τη δύναμη να τα ξεπεράσετε όλα αυτά. Θεωρητικά. Στην πράξη είναι κάτι που πρέπει να το επιβεβαιώσετε.

Ωστόσο αυτό που βγαίνει σαν γενικό συμπέρασμα είναι ότι όταν ερμηνεύετε ένα χάρτη, ποτέ να μη συμπεραίνετε απλοϊκά, ότι επειδή ένας πλανήτης σας είναι σε πτώση ή σε αδυναμία, είναι ανυπεράσπιστος. Πάντα, πριν προχωρήσετε σε τελική εκτίμηση, να κοιτάτε και τι κάνει ο κυβερνήτης του οίκου του και ο χορηγός του.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s