Οι πλανήτες και οι λειτουργίες τους στην Προσωπικότητα μας

Ξεκινώντας στην Αστρολογία ένα από τα βασικά στοιχεία που εξετάζουμε είναι η λειτουργία των Πλανητών. Σύμφωνα με τις απόψεις πολλών μοντέρνων αστρολόγων οι Πλανήτες συμβολίζουν αυτό που στην Προσωπικότητα ονομάζουμε Ψυχολογικές Λειτουργίες. Οι Λειτουργίες αυτές άλλοτε δουλεύουν σωστά κι άλλοτε δυσλειτουργούν ή υπολειτουργούν. Για τον αρχάριο σπουδαστή είναι χρήσιμο να γνωρίζει ποιες είναι οι λειτουργίες που αντιστοιχούν στον κάθε πλανήτη και να προσπαθήσει έτσι να κατανοήσει καλύτερα πώς λειτουργούν αυτά τα αστρολογικά σύμβολα.

Αναλυτικότερα οι λειτουργίες και οι δυσλειτουργίες των Πλανητών έχουν ως εξής:

Ο Ήλιος αντιστοιχεί στη λειτουργία της Διαμόρφωσης Ταυτότητας. Επίσης λειτουργεί ως Ζωτικότητα. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως εμφανίζεται ως Εγωισμός ή Τεμπελιά.

Η Σελήνη αντιστοιχεί στη λειτουργία της Υποκειμενικότητας. Λειτουργεί επίσης ως Συναίσθημα. Όταν δεν λειτουργεί σωστά εμφανίζεται ως Κυκλοθυμία.

Ο Ερμής αντιστοιχεί στη λειτουργία της Νοημοσύνης. Λειτουργεί επίσης ως Επικοινωνία. Όταν δε λειτουργεί όμως σωστά, εμφανίζεται ως Ανησυχία ή Νευρικότητα.

Η Αφροδίτη αντιστοιχεί στη λειτουργία της Διαμόρφωσης Σχέσεων. Εμφανίζεται επίσης ως Χαλάρωση. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως, εμφανίζεται ως Ματαιοδοξία, Χειρισμός των Άλλων και Υπερβολική Χαλάρωση (Διάλυση).

Ο Άρης αντιστοιχεί στη λειτουργία της Αυτοπεποίθησης. Εμφανίζεται επίσης ως Υπεράσπιση της Περιοχής. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως, γίνεται Οργή και Αυτοκαταστροφή.

Ο Δίας αντιστοιχεί στη λειτουργία της Πίστης. Εμφανίζεται επίσης ως Ενθουσιασμός. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως, εμφανίζεται ως Υπερβολική Επέκταση και Πομπώδης Συμπεριφορά.

Ο Κρόνος αντιστοιχεί στη λειτουργία της Αυτοπειθαρχίας.  Εμφανίζεται επίσης ως Τεστ Πραγματικότητας. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως μπορεί να εμφανιστεί ως Κατάθλιψη ή Έλλειψη Αντίδρασης.

Ο Ουρανός αντιστοιχεί στη λειτουργία της Ατομικοποίησης. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως εμφανίζεται ως Εκκεντρικότητα ή Επαναστατικότητα.

Ο Ποσειδώνας αντιστοιχεί στη λειτουργία της Υπέρβασης του Εαυτού. Λειτουργεί επίσης ως Φαντασία. Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως γίνεται Σύγχυση και Δραπέτευση.

Ο Πλούτωνας αντιστοιχεί στη λειτουργία της Ειλικρίνειας και – κατά την πηγή που αναφέρεται το άρθρο – του Αλτρουϊσμού (!)*.Όταν δε λειτουργεί σωστά όμως γίνεται Κυνικότητα και Έλλειψη Νοήματος.

Οι παραπάνω αντιστοιχίσεις μπορούν να βοηθήσουν τον αρχάριο σπουδαστή να κατανοήσει καλύτερα τη λειτουργία που έχουν στην Αστρολογία οι Πλανήτες.

Περισσότερα μπορεί να βρει κάποιος για τα παραπάνω στις εργασίες «The inner sky”, “The changing Sky” και “Skymates” των Steven και Jodie Foster.

* Ίσως σχετίζεται με τη συνείδηση της κοινής μοίρας των ανθρώπων απέναντι στο θάνατο.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s