Ο Δίας στο Ζυγό

Να και ο Δίας που αλλάζει ζώδιο και φορτώνεται πάλι όλες τις προβολές μας ότι θα κάνει αυτά, θα κάνει εκείνα και θα μας λύσει όλα μας τα προβλήματα. Τι μπορεί να κάνει όμως ο κακομοίρης jupiterπραγματικά
; Είναι γεγονός ότι τελευταία ο Δίας δεν είναι αυτός που ξέραμε παλιά. Από μία προσωπική στατιστική που θυμάμαι πιο πολλά είδα τον Δία να κάνει στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων (που υποτίθεται έχει και αδυναμία), αλλά και του Λέοντα πέρυσι το καλοκαίρι, παρά όταν ήταν π.χ. στον Καρκίνο, στην έξαρση του. Αυτό μας δείχνει ότι ο Δίας ανήκει στους πλανήτες που δεν έχουμε διερευνήσει επαρκώς πώς συμπεριφέρονται (στην πραγματικότητα κι όχι στο τι λένε τα αστρολογικά βιβλία).

Εκείνο που εμπειρικά δείχνει πάντως να κάνει ο Δίας είναι να φέρνει μπροστά άτομα που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο με αυτό που βρίσκεται και να τους δίνει μία θέση στο προσκήνιο. Έτσι θα μπορούσαμε να περιμένουμε για την επόμενη χρονιά περίπου να δούμε περισσότερη έκθεση των ατόμων κάτω από το ζώδιο του Ζυγlibraού στον επιχειρηματικό χώρο, την πολιτική ή τις τέχνες.

Μία άλλη εμπειρική διαπίστωση που έχουμε κάνει είναι ότι επηρεάζει το είδος της δραστηριότητας στον επιχειρηματικό ή συλλογικό χώρο. Με το Δία στο Λέοντα για παράδειγμα είχαμε έξαρση των διαφόρων εκθέσεων (είδαμε διασπορά π.χ. των εκθέσεων βιβλίο ή των φεστιβάλ), ενώ με τον Δία στην Παρθένο είχαμε μία στροφή στα σεμινάρια. Συνεπώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Δίας επηρεάζει το περιεχόμενο της δημόσιας δραστηριότητας ιδιαίτερα στο κοινωνικό επίπεδο ή στο επίπεδο της καλής κοινωνίας. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε για παράδειγμα περισσότερες εκθέσεις τέχνης για φέτος ή μία μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε αυτό το κομμάτι.
astro_carto
Αστροχαρτογεωγραφικά είναι ενδιαφέρον ότι ο Δίας μεσουρανεί και ανατέλλει γύρω από δύο περιοχές που θεωρούνται «πολιτισμένες». Την κεντρική Ευρώπη (Γαλλία, Δυτική Γερμανία) και ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Είναι ενδιαφέρον να δούμε, εάν θα έχουμε κάποιου είδους πολιτισμική άνθηση σε αυτές τις περιοχές αυτό το διάστημα.

Ο Δίας στο Ζυγό καλείται επίσης να αναδείξει ζητήματα νομιμότητας. Ευρισκόμενος σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο (είναι στο ζώδιο της έξαρσης του Κρόνου, ενώ ο Κρόνος στο ζώδιο κυριαρχίας του Δία), μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρχει κάποιου είδους αμοιβαία κατανόηση μεταξύ του νομοθετικού και του εκτελεστικού συστήματος στην Ελλάδα. Δεν πρέπει επομένως να περιμένουμε μεγάλες ανατροπές αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας από το δικαστικό σώμα, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις.

Γενικά πάντως ο Ζυγός, ζώδιο με κυβερνήτη την Αφροδίτη, δεν προσφέρεται για ιδιαίτερη δράση. Είναι περισσότερο ζώδιο της αναμονής και του συμβιβασμού και περιμένει να δει προς τα πού θα πάνε τα πράγματα. Δεν επιθυμεί να διαρρηγνύει εύκολα τις σχέσεις του, άρα δε θέλει να κάνει μεγάλες τομές. Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει όμως το 2016-2017 είναι ότι θα έρθει σε αντίθεση με τον Ουρανό και τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Έτσι θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με αναθεωρητικές τάσεις ή τάσεις αλλαγής των δομών, στις οποίες θα προσπαθήσει να αντισταθεί για να διατηρήσει την «ειρήνη».

Πολιτικά το πιο αριστοκρατικό κομμάτι της κοινωνίας αναμένεται να προβληθεί (σε αντίθεση με τον Δία στην Παρθένο), άρα μάλλον πρέπει να περιμένουμε επιστροφή στο προσκήνιο κάποιων προσώπων της ανώτερης κοινωνικής τάξης (και των αντίστοιχων πολιτικών σχηματισμών που τη στηρίζουν).

Γενικά δεν πρέπει να περιμένουμε ριζικές τομές από αυτή τη θέση, τουναντίον σκοπός της είναι να απαλύνει και να στρογγυλέψει περισσότερο καταστάσεις για να αποφευχθούν πολύ μεγάλες ριζικές τομές και αναστατώσεις.

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s