Εραστές και Διάβολος – Δύο όψεις, ένα Νόμισμα

Εραστές και Διάβολος – Δύο όψεις, ένα Νόμισμα

Αν είναι δύο κάρτες στην Μεγάλη Αρκάνα που συμβολίζουν πολύ καλά το διχασμό Φωτός και Σκότους είναι οι δύο Κάρτες των Εραστών και του Διαβόλου. To ενδιαφέρον είναι ότι κρίνουμε τις δύο κάρτες με τον ίδιο τρόπο που κρίνουμε αφελώς το Καλό και το Κακό, το Φως και το Σκότος, τη Λευκή και τη Μαύρη Στοά, την Δεξιά και την Αριστερή Ατραπό. Ίσως μόνο ο Στάινερ διείδε την πραγματική φύση αυτού του διχασμού, που στην ουσία μας λέει ότι και οι δύο κατευθύνσεις είναι διαφορετικές εκδοχές του Κακού. Η μία είναι ο Πειρασμός του Εωσφόρου, η Μανία της εποχής μας για τη θεοποιημένη Πρόοδο, η ανάγκη για Εξέλιξη, να γίνουμε Εξελιγμένοι, να περάσουμε τις Μυήσεις, να πάρουμε τη Γνώση, γινόμενοι τελικά υποχείριο «Δασκάλων» που όπως στην Κάρτα αλλά και σε άλλες ενδιαφέρουσες εκδοχές της μας χειρίζονται μέσα από το Ψιθύρισμα στο Αυτί, που μας βάζει σε ανησυχία, μήπως μείνουμε πίσω, μήπως μας πιάσουν κορόιδο, μήπως δε φανούμε αρκετά έξυπνοι. Μία ολόκληρη κοινωνία που τη χειρίζεται χειριστικά η Εωσφορική μας διάσταση, προφασιζόμενοι ότι είναι Χριστική. Κι η Ψυχή μας ποτέ δεν ησυχάζει γιατί πάντα νιώθει ότι έχει μείνει πίσω, ότι οι άλλοι έχουν εξελιχθεί πιο πολύ από μας, ότι δεν προλαβαίνουμε να τα κάνουμε όλα για να βγούμε πρώτοι στον αγώνα της Εξέλιξης. Και το ότι στη διάσταση της είναι Εωσφορική αυτή η διάσταση το μαθαίνεις αλήθεια από την ίδια τη Λουσιφεριανή παράδοση που σου λέει, ότι πας ον πιστεύει ότι ο Θεός δεν έπλασε τα πάντα όπως πρέπει κι ότι χρειάζονται κάποιου είδους διόρθωση, είναι στη βάση του Εωσφορικός.

Κι από την άλλη έχουμε την διάσταση του Αριμάν. Πιο ξεκάθαρα συνδεδεμένη με το Κακό στη ζωή μας. Με τους καπιταλιστές που μας εκμεταλλεύονται, με τους δουλέμπορους, με τις μεγάλες πολυεθνικές, με τη μαζοποίηση, με την εκμετάλλευση της λευκής σαρκός, με την Κατάθλιψη της ανωνυμίας της Ζωής μας. Εύκολη η αντιπαράθεση με αυτή τη μορφή του Κακού που είναι ξεκάθαρη για μας. Όμως δεν είναι παρά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που παγιδεύει την Ψυχή μας σε μία Διπολική συμπεριφορά, όπως μας δείχνει μεταξύ άλλων και η αριθμολογική αξία των δύο καρτών (Εραστές = 6, Διάβολος = 15 = 1+5 = 6). Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι δε δυο κάρτες συνοψίζουν μέσα τους όλη τη Μεγάλη Αρκάνα καθώς το άθροισμα τους δίνει 21. Αλλά και για τους πιο προχωρημένους ακόμη και το σεξουαλικό παιχνίδι μας δείχνουν οι κάρτες πώς εξελίχθηκε, καταρχήν ως πειρασμός του πνεύματος του Εωσφόρου, που κατά τις εσωτερικές διδασκαλίες ήταν αυτός που επιτάχυνε την σεξουαλική συνεύρεση των δύο φύλων πρόωρα, μέχρι τη σημερινή μετατροπή του σεξ σε εμπόρευμα και διαφήμιση από την πλευρά των αριμάνιων ενεργειών.

Πολλές σελίδες θα μπορούσα ακόμη να γράψω για το θέμα, αλλά ορισμένα πράγματα δε διατυπώνονται περαιτέρω με λόγια. Αρκεί να «δει» κανείς καθαρά τις εικόνες. Και τις αντιστοιχίες.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s