To σώμα του ανθρώπου και το περιβάλλον

Για να καταλάβουμε πώς το σώμα του ανθρώπου συνδέεται με το περιβάλλον και εξαρτάται από αυτό, μπορούμε να το παρομοιάσουμε με ένα σπίτι. Το σπίτι γνωρίζουμε όλοι ότι έχει παροχή ρεύματος, παροχή νερού, φωτίζεται από τον Ήλιο και ενίοτε έχει και φυσικό αέριο ή άλλο τρόπο θέρμανσης. Χωρίς αυτά τα στοιχεία ένα σπίτι δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και ο σπουδαστής ήδη μπορεί να εικάσει τις αντιστοιχίες των παραπάνω με τα τέσσερα στοιχεία αλλά και τα πεδία του ανθρώπου. Το ζήτημα όμως για τον άνθρωπο είναι επίσης και το τι δίνει πίσω στο περιβάλλον σε αντάλλαγμα γι’ αυτά που παίρνει. Για σκεφτείτε, αλήθεια, αν το σπίτι μας δέχεται όλα αυτά τα καλά πράγματα, τι βγάζει προς τα έξω; Σκουπίδια, καπνό από την καπνοδόχο, θόρυβο και πλέον με τα πολλά air condition και αύξηση της θερμοκρασίας. Με λίγα λόγια, ενώ το περιβάλλον ωφελεί το σπίτι, το σπίτι βλάπτει το περιβάλλον.

Με παρόμοιο τρόπο πρέπει να φανταστούμε και το σώμα μας. Παίρνουμε όλα αυτά τα καλά από το περιβάλλον τον αέρα, την τροφή, το φως και τη ζέστη και τι δίνουμε σε αντάλλαγμα; Ποια είναι η ενέργεια που τροφοδοτούμε το περιβάλλον; Μήπως είμαστε κι εμείς σαν το παραπάνω σπίτι και γεμίζουμε τον κόσμο απόβλητα; Και πόσο επηρεάζει αυτό την υγεία των γύρω μας; Αυτές είναι σκέψεις που είναι καλό να ασχοληθεί κανείς κάτω από τη γενική ενασχόληση του με την υγεία. Κι έχοντας πάντα στον νου ότι το αιθερικό σώμα του πλανήτη είναι ένα και ενιαίο και όλοι αλληλεπιδρούμε με αυτό, εν-υπάρχουμε σε αυτό και το συν-διαμορφώνουμε.

Βασισμένο στην Εσωτέρα Θεραπευτική της Αλίκης Μπέιλη

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s