Ασθένειες και Υποψήφιοι Μαθητές

Ασθένειες και Υποψήφιοι Μαθητές

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πνευματικότητα κι αρχίζουν να λειτουργούν με το κέντρο της καρδιάς αρχίζουν κι αντιμετωπίζουν κατά την Εσωτέρα Θεραπευτική κάποια είδη ασθένειας που είναι διαφορετικά και δεν υπάρχουν στο μέσο άνθρωπο που λειτουργεί εγωιστικά και με βάση τις προσωπικές του ανάγκες. Οι πηγές των προβλημάτων αυτών είναι αρκετές, μεταξύ αυτών όμως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις ακόλουθες:

– η έλλειψη ικανότητας του υποψήφιου μαθητή να ρυθμίσει επαρκώς την αγάπη που στέλνει προς τους άλλους. Άλλοτε γίνεται υπερβολικά αλτρουιστής κι άλλοτε προσπαθεί να φανεί λογικός, με την λογική του μέσου ανθρώπου και να μιλήσει στη λογική και την πρακτική σκέψη των άλλων. Στην ουσία άλλοτε μιλάει μέσα από την ψυχή του κι άλλοτε επιτρέπει να μιλήσει η προσωπικότητα. Αυτό δίνει αντιφατικά μηνύματα στους άλλους και απορρυθμίζει τις σχέσεις του. Ένας υποψήφιος μαθητής εξ’ αυτού του λόγου περνάει από πολύ περισσότερες καταστάσεις σχέσεων που διαρκούν λίγο και περνάνε από τη φάση του αρχικού ενθουσιασμού στη φάση της απογοήτευσης και της αίσθησης της προδοσίας. Αυτές οι συναισθηματικές αναστατώσεις συνήθως επηρεάζουν την καρδιά και δημιουργούν ανάλογες ασθένειες.

– η αδυναμία ανταπόκρισης του κόσμου που περιβάλλει τον μαθητή στις ενέργειες που διαμοιράζει. Είναι λογικό ότι ο υποψήφιος μαθητής είναι συνήθως η εξαίρεση στον κύκλο του κι έτσι συχνά οι γύρω του κινούνται σε ένα εύρος αντιδράσεων προς αυτόν που ξεκινάει από την ευμενή πρόθεση, πάει στην επιφύλαξη, την καχυποψία, την υπονόμευση ή την εμφανή εχθρότητα. Για το γεγονός αυτό στην πραγματικότητα δε φταίει ο υποψήφιος, αλλά το περιβάλλον του. Τα αποτελέσματα όμως μπορεί να πέφτουν σε αυτόν, καθώς διαταράσσονται οι σχέσεις του και νιώθει συναισθήματα μη αποδοχής και απομόνωσης. Όλα αυτά μπορεί και πάλι να επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς ή ακόμα και να προκαλέσουν ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος.

– οι καρμικές δεσμεύσεις του υποψήφιου μαθητή. Αυτές συχνά, παρά την προσπάθεια του να διαμοιράζει ενέργεια μέσα από την καρδιά του οδηγούν συχνά σε οπισθοχώρηση στη ζωή του και εσωτερικές συγκρούσεις και διλήμματα που επίσης μπορεί να επιβαρύνουν συναισθηματικά και το κέντρο της καρδιάς. Είναι πολύ δύσκολο για τον υποψήφιο μαθητή για παράδειγμα να κάνει στην άκρη καρμικές δεσμεύσεις με τα παιδιά ή τη σύντροφο του και συχνά πολύ υποψήφιοι μαθητές χάνουν την εστίαση τους λόγω αυτών των σχέσεων.

– οι δυσκολίες που προκύπτουν, ακόμα και όταν ο υποψήφιος μαθητής κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Δηλαδή τι είναι αυτό; Το να εκπέμπει σταθερά την ενέργεια της αγάπης, χωρίς να παρασύρεται σε προσωπικές σχέσεις. Κι αυτό ακόμα, μπορεί να παρεξηγηθεί ή να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις του, καθώς ένας ζηλωτής για παράδειγμα που τον θαυμάζει μπορεί να εκλάβει την απροσωπία αυτή ως αλαζονεία, αίσθηση ανωτερότητας ή αδιαφορία. Αν για παράδειγμα ένας ζηλωτής σε ένα μάθημα ξεσπάσει σε κλάματα από μία προσωπική εμπειρία και ο υποψήφιος μαθητής, εκτελών εδώ χρέη συντονιστή, δε δείχνει να συγκινείται, οι άλλες ζηλωτές σκανδαλίζονται, θεωρώντας τον απαθή. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητός ένας υποψήφιος μαθητής από το περιβάλλον του, ακόμη κι όταν κάνει το σωστό, δηλαδή να αντιμετωπίζει μία κατάσταση με νοήμονα τρόπο στην αιτία της κι όχι να συγκινείται από τα αποτελέσματα της. Αυτή η έλλειψη κατανόησης μπορεί πάλι συχνά να κλονίσει την αποφασιστικότητα του υποψήφιου μαθητή να μείνει σταθερά πάνω στο δρόμο που επέλεξε και η απογοήτευση μπορεί να λειτουργήσει είτε ως άμεσο πρόβλημα υγείας, είτε να σταλάξει σιγά σιγά ως μόλυνση στην υγεία του.

Εν κατακλείδι οι υποψήφιοι μαθητές έχουν τα δικά τους προβλήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που μεταφέρουν την εστίαση της ενέργειας από τις ατομικές ανάγκες και επιθυμίες στις ανάγκες του συνόλου και η προσπάθεια τους αυτή δε συνεπάγεται ούτε ξεπέρασμα της ασθένειας ούτε αποφυγή προβλημάτων υγείας. Απλά αλλάζει το είδος των προβλημάτων υγείας που τους επηρεάζουν.

(Σε ελεύθερη απόδοση νοήματος από την Εσωτέρα Θεραπευτική)

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s