Η Ανάπτυξη του Παιδιού και τα Ενεργειακά Κέντρα…

Η Ανάπτυξη του Παιδιού και τα Ενεργειακά Κέντρα…

Ανιχνεύοντας την ανάπτυξη του κάθε νέου παιδιού εύκολα διακρίνει κανείς πώς κάθε «μέσος» άνθρωπος μετακινείται σε εστίαση στα τρία πρώτα κάτω κέντρα του, για να καταλήξει ( ο μέσος άνθρωπος ) κάπου εκεί γύρω στα 20-22 του σε εστίαση στο ηλιακό πλέγμα. Είναι η φάση εκείνη που φεύγει ο νέος από την εξάρτηση και την ταύτιση του με τους γονείς, στοιχείο ( η ταύτιση ) που είναι «θέμα» κυρίως του σεξουαλικού κέντρου ( στην ψυχολογία το λέμε οιδιπόδειο ). Έτσι κάπου εκεί στα 20-22 ξυπνάει η Φιλοδοξία, βασικό χαρακτηριστικό του Ηλιακού Πλέγματος, που κάνει τον άνθρωπο » να στηριχτεί στα πόδια του «. Και την επόμενη δεκαετία να δουλέψει πάνω σε αυτό, μέχρις ότου κάνει οικογένεια ( οπότε προκύπτει η ανάγκη δράσης πλέον στο κέντρο της καρδιάς ).

Κάθε νέος άνθρωπος που δεν περνάει αυτά τα στάδια δεν «ανακεφαλαιώνει» την ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους ως την πρώτη κρόνια επιστροφή του, όπως οφείλει. Αυτό έχει σα συνέπεια, να καθίσταται πλέον στη συνέχεια δυσλειτουργικός και να μην μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο.

Ως γονείς λοιπόν οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τα στάδια αυτά ανάπτυξης του νέου ανθρώπου και να μην μπαίνουμε στο τριπάκι του να προσέχουμε «το παιδί μας», γιατί έτσι στην ουσία παλινδρομούμε και «τρέφουμε» καταστάσεις εξάρτησης. Κάθε ζωντανός οργανισμός, για να «δώσει» αγάπη, πρέπει πρώτα να αισθανθεί δυνατός. Διαφορετικά, εάν αισθάνεται μειονεκτικά, θα βρίσκεται στη ζωή του διαρκώς σε «σχέσεις συναλλαγής» και ποτέ δεν πρόκειται να καταφέρει να δώσει αφιλοκερδώς στη ζωή του.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s