Πρέπει να επιδιώκουμε ή να αποφεύγουμε τελικά την περίοδο της Πανσελήνου;

Πρέπει να επιδιώκουμε ή να αποφεύγουμε τελικά την περίοδο της Πανσελήνου;
Ας δούμε τι λέει ο Θιβετανος (σε ελεύθερη μετάφραση) στην Εσωτέρα Θεραπευτική (σελ.165 αγγλική έκδοση)
«Την περίοδο της Πανσελήνου η Σελήνη αντανακλά τη μέγιστη ποσότητα φωτός από τον Ήλιο από κάθε άλλη περίοδο. Γι αυτό υπάρχει μια υποκειμενική αιτία. Μπορώ να σας το εξηγήσω μέσα από ένα σύμβολο που σε άλλους μπορεί να υποδείξει την αλήθεια και σε άλλους να τους αφήσει τυφλούς σε αυτήν. Μιλώντας συμβολικά η περίοδος της Πανσελήνου είναι η περίοδος του πιο εντατικού διαλογισμού του Πλανητικού μας Λόγου. Όπως εσείς έχετε δηλαδή τον καθημερινό σας διαλογισμό, έτσι κι Εκείνος από την Υψηλή Θέση του, έχει το περιοδικό σημείο επαφής του. Αυτό δημιουργεί μια διάχυση της ακτινοβολίας και μια είσοδο ενέργειας αντικειμενικής και υποκειμενικής. Για όλους τους αληθινούς μαθητές επομένως η εργασία τους στο νοητικό πεδίο διευκολύνεται κι αυτοί αποκτούν τη δυνατότητα να διαλογιζονται με μεγαλύτερη επιτυχία και να επιτυγχάνουν υλοποίηση με μεγαλύτερη ευκολία. Μοιράζονται έτσι την επιτυχία με τον Κύριο της Σαμπάλα.
Η Σελήνη όπως γνωρίζετε είναι ένα κέλυφος, μια αρχαία μορφή μέσα από την οποία ο Πλανητικός μας Λόγος κάποτε είχε αναζητήσει έκφραση. Σιγά σιγά αποσυντίθεται στο φυσικό πεδίο, όχι όμως στο αστρικό πεδίο και συνδέεται επομένως με το αστρικό σωμα του Πλανητικού Λόγου και άρα με το αστρικό σώμα όλων μας. Η επίδραση της επομένως είναι πολύ ισχυρή τον καιρό της Πανσελήνου σε όλους όσους έχουν κάποιου είδους ελλειψη εξισορρόπησης. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας θα βρεθεί κάποια στιγμή ότι εδράζεται στο αστρικό και αιθερικό σώμα αλλά και στο φυσικό μηχανισμό.
Οι άνθρωποι που είναι επομένως στο δρόμο της μαθητείας και νοητικοί στην εστίαση τους αποκομίζουν θετικά αποτελεσματα απο τις Πανσελήνους. Αυτοί που έχουν όμως κάποιου είδους έλλειψη εξισορρόπησης, κυρίως αστρικής και συναισθηματικής φύσης συχνά παρασύρονται από ανεξέλεγκτη επιθυμία και είτε εμποδίζονται είτε διεγείρονται υπερβολικά συναισθηματικά είτε αναστατώνονται σωματικά. Το πέπλο της πλάνης παίρνει φωτιά αυτή την περίοδο με συνέπεια παραισθήσεις, οράματα, ψυχικές ορμές και κάθε είδους παρερμηνεία της ζωής και υπερβολική έμφαση σε πλευρες της ζωής όπως οι φοβίες, η τρέλα, κλπ.»…»Για να σας ενθαρρύνω όμως, θα προσθέσω και κάτι ακόμα. Καθώς η ανθρώπινη φυλή προοδευτικά θα καθοδηγείται από τον Ηλιακό Λόγο, τον θεό ήλιο, την Ψυχή, οι κύκλοι της Σελήνης θα χάσουν προοδευτικά τα αρνητικά τους αποτελεσματα και τα νευρωτικά συμπτώματα και τις νοητικές ασθένειες που σήμερα επηρεάζουν τόσο έντονα. Η ώρα δεν είναι τώρα. Δεν είναι εύκολο για μένα να δώσω περισσότερες πληροφορίες για τη Σελήνη και τις φάσεις της καθώς αποτελούν ενα από τα μέγιστα μυστήρια που αποκαλύπτονται στην τρίτη μύηση.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s