Πώς μπορούμε να βρούμε σε ποια ακτίνα ανήκουμε;

Ερώτηση: Πώς μπορούμε να βρούμε σε ποια ακτίνα ανήκουμε;

Απάντηση: Είναι μεγάλο ζήτημα. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στο ωροσκόπιο, αλλά δεν είναι 100% σίγουρος. Όσον αφορά την ακτίνα της ψυχής ο Θιβετανός πρότεινε να κοιτάμε κυρίως την ακτίνα που σχετίζεται με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου. Οι πλανήτες έχουν γενικά αντιστοιχίες με τις ακτίνες,

 • Πλούτωνας και Ήφαιστος (υποθετικός πλανήτης που δεν απομακρύνεται ποτέ πάνω από 3 μοίρες από τον Ήλιο) με την 1η
 • Ήλιος και Δίας με τη 2η
 • Κρόνος και Γη (το απέναντι ζώδιο του Ήλιου στο χάρτη) με την 3η
 • Σελήνη (που κρύβει έναν άλλον πλανήτη) και Ερμής με την 4η
 • Αφροδίτη με την 5η
 • Άρης και Ποσειδώνας με την 6η
 • Ουρανός με την 7η

  Όσον αφορά την ακτίνα της προσωπικότητας τα πράγματα είναι επίσης περίπλοκα. Άλλοτε ο χορηγός του Ήλιου μπορεί να δίνει πληροφορία (π.χ. αν είστε Δίδυμος χορηγός είναι ο Ερμής), συχνά όμως οι όψεις του Ήλιου μπορεί να δίνουν επίσης μία τάση (π.χ. ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα να δίνει μία αύρα πρώτης ακτίνας).
  Στην ουσία για να είναι σίγουρος κανείς πρέπει να μπορεί να διαβάζει την αύρα κι αυτό επειδή εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε είναι δύσκολο. Ωστόσο ίσως είναι και καλύτερα που δεν ξέρουμε πώς να βρούμε σίγουρα την ακτίνα μας, γιατί αν συνέβαινε αυτό θα γεμίζαμε πάλι το μυαλό μας με διάφορες ταμπέλες (α, είσαι 1ης ακτίνας γι’ αυτό τα κάνεις αυτά) όπως γίνεται συνήθως με την διαδεδομένη αστρολογία. Τώρα τουλάχιστον μας μένει η απορία και αναγκαζόμαστε να σκεφτόμαστε πάνω σε αυτό χωρίς να έχουμε την ευκολία της παπαγαλίας.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s