Η εσωτερική αστρολογία μέσω της συσχέτισης των πλανητών με τις ακτίνες

Η εσωτερική αστρολογία μέσω της συσχέτισης των πλανητών με τις ακτίνες, μας δίνει ενδιαφέρουσες λέξεις κλειδιά, που αξίζει να μελετήσουμε γιατί διαφοροποιούν την συνηθισμένη εικόνα που έχουμε διαμορφώσει για τους πλανήτες. Αυτό μας επιτρέπει να δούμε τα γεγονότα της ζωής μας με διαφορετικό μάτι και να συνάγουμε σκοπό σε πράγματα που δε φαίνονταν να βγάζουν νόημα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

  • Ο Ουρανός συνδέεται με τη «συγχώνευση» (και όχι με την επανάσταση ως είθισται να τον συνδέουμε)
  • Ο Πλούτωνας με την καύση, την πειθαρχία και την υποταγή (της κατώτερης φύσης), επομένως και με τον πόνο (αφήστε τη μεταμόρφωση για μετά την μυητική βάσανο)
  • Ο Κρόνος δίνει λύσεις, οργανώνει και προστατεύει τη μορφή, φράσσοντας τη δίοδο σε άλλες πιο δραστικές και ραδιενεργές ενέργειες, που θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν
  • Ο Δίας ενθαρρύνει τη στοργή και την πίστη
  • Ο Άρης μας κάνει να σκεφτόμαστε πώς θα βρούμε λύσεις, αλλά μας κάνει και να επαναστατούμε, για το ότι πρέπει να υποταχτούμε
  • Η Αφροδίτη μας δίνει διεξόδους μέσω της νοημοσύνης
  • Ο Ερμής αμφισβητεί
  • Η Σελήνη αμφιβάλλει
  • Ο Ήλιος επιμένει, ενίοτε και κάνοντας του κεφαλιού του
  • Ο Ποσειδώνας μας παρασύρει σε αγώνες υπέρ της σωτηρίας των ψυχών ημών και των άλλων

Συνειρμικά για τους κλασσικοτερους σπουδαστές της αστρολογίας θα μπορούσαμε να κάνουμε τη διαπίστωση ότι οι λέξεις των πλανητών εδώ, πιο πολύ συνδέονται με το ζώδιο της έξαρσης τους, παρά με την κυριαρχία τους.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s