Φθινοπωρινή Ισημερία. Βίοι παράλληλοι σε μία διαδικασία αναμονής

vernal-equinoxΦθινοπωρινή ισημερία σήμερα σε ένα χάρτη αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα τρίμηνα, καθώς παρουσιάζεται μετά από καιρό πλειάδα πλανητών και σημείων στο στοιχείο του Αέρα. Μετράμε με τη σειρά, Ήλιο, Σελήνη, Δία, Αφροδίτη και Ωροσκόπο στο στοιχείο του Αέρα, ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία ακολουθούν ως εξής, η Φωτιά με Άρη, Κρόνο, Ουρανό και Μεσουράνημα, η γη με Ερμή και Πλούτωνα και το νερό με τον Ποσειδώνα (έχοντας επιλέξει μόνο τους 10 βασικού πλανήτες και τις δύο κύριες γωνίες του χάρτη). Οι συνδυασμοί αυτοί μας οδηγούν σε μία πιο εξωστρεφή περίοδο, με πολλές συζητήσεις, ανταλλαγή πληροφοριών και προσπάθεια για συνθέσεις. Ξεχωρίζουν στο χάρτη οι εξής σχηματισμοί:

  • το ΤΑΥ τετράγωνο Ερμή, Κρόνου και Ποσειδώνα στα μεταβλητά ζώδια με συμμετοχή των Δεσμών με το οποίο συνεχίζει η ανασφάλεια και οι συνεχείς ανατροπές των συμφωνημένων
  • το τρίγωνο ακριβείας Ερμή Πλούτωνα (επιμονή στις συμφωνίες και διατήρηση της need to know νοοτροπίας)
  • το τρίγωνο ακριβείας Σελήνης Ωροσκόπου (διάθεση να ανοίξουμε την καρδιά μας σε φίλους και να βρεθούμε με κόσμο για να μιλήσουμε ανοικτά)
  • το τρίγωνο Άρη Ουρανού σε συνδυασμό με το ενάμισι τετράγωνο Κρόνου Ουρανού που οδηγεί σε διάττοντες οικονομικούς αστέρες που αποτυγχάνουν
  • η αντίθεση Σελήνης Κρόνου, που αν και αποκλίνουσα κρατάει στη μνήμη, ευκαιριακές συγκρούσεις με άσχημα λόγια που έχουν κλείσει πόρτες
  • η αντίθεση Αφροδίτης Ουρανού που φέρνει οικονομικές συμφωνίες που ανατρέπονται

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό βίων παράλληλων με τον εξωστρεφές κοσμικό-κυβερνητικό γίγνεσθαι να αναλώνεται σε επιχειρήσεις κατάκτησης και το εσωστρεφές-ιδιωτικό γίγνεσθαι να οργανώνεται γύρω από συνθέσεις, ελπίζοντας στην ανάσχεση του παρεμβατικού εισβολέα. Για την ανάσχεση της παρεμβατικότητας του κοινωνικού προς το ιδιωτικό θα επικαλεσθεί συχνά ο αδικούμενος τη λογική, την εξυπνάδα, το δίκαιο και το πρέπον. Ωστόσο δε θα αποφύγει έτσι κι αλλιώς την αδικία, παρά μόνο θα κερδίσει κάποιες εντυπώσεις μέσα από την ίδια την αδικία του.

Ο Άρης στο μεσοδιάστημα Κρόνου Πλούτωνα είναι το πιο επίφοβο μεσοδιάστημα θα λέγαμε, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρεωκοπία το κράτος (11ος οίκος είναι ο 2ος του 10ου), εάν συνεχίσουν οι πειραματισμοί και οι παρορμητικοί ερασιτεχνισμοί. Ο αετονύχης μπορεί εύκολα να παίξει όλα τα κέρδη του σε μια ζαριά και να καταλήξει επαίτης ή στη φυλακή με χρέη κι αυτή είναι η λογική που φαίνεται να υπάρχει στη δημόσια δράση, είτε αυτή αφορά το κράτος, είτε επιχειρήσεις, είτε άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα στη δημόσια δράση τους. Το στοιχείο του Τοξότη παραπέμπει επίσης σε χρεωκοπία μέσων ενημέρωσης ή εταιριών διαδικτύου, οπότε ένας επιπλέον φόβος υπάρχει κι εκεί.

Η Σελήνη στους Διδύμους απέναντι θα φέρει κατανόηση, αλλά μόνο κατανόηση χωρίς ουσιαστική δυνατότητα βοήθειας.

Η ισημερία τελικά όντας στον 7ο οίκο θα αναδείξει την ανάγκη «να τα βρούμε», πράγμα που όλοι θα λένε, αλλά κανένας δε θα αναλαμβάνει να πραγματώσει. Η έλλειψη ανάληψης ατομικής ευθύνης θα είναι μάλλον η γεύση που θα μας αφήσει στο τέλος αυτή η περίοδος. Όλοι θα φταίμε που δε συνεργαστήκαμε, άρα κανένας.

Προσοχή ιδιαίτερα στα ωραία λόγια αυτή την περίοδο. Προσοχή στο στρογγύλεμα που βάζει τα προβλήματα στο χαλί από κάτω. Προσοχή στις οικονομικές καταστάσεις που θα μας δένουν να μην μπορούμε να συγκρουστούμε, γιατί θα φοβόμαστε τα χειρότερα. Εντέλει μία περίοδος που θα περάσει έτσι, στο περίμενε να δούμε τι θα γίνει.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Προβλέψεις and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s