Γιατί δεν μπορούμε να προοδεύσουμε στη ζωή μας;

Bάζουμε λέξεις πάνω στην δυσφορία και την ονομάζουμε ευφορία…
Κι έτσι εξασφαλίζουμε σίγουρα ότι η ζωή μας θα συνεχίσει να έχει εμπόδια…

Γιατί μάθαμε ότι κάθε φορά που κάθε φορά που καθόμαστε στα αυγά μας, παίρνουμε κάποιου είδους δευτερογενή επιβράβευση.

Κι έτσι η ασυνείδητη μας προτεραιότητα γίνεται το να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους (no matter what). Κι αυτό γίνεται πιο εύκολα όταν κάθεσαι στα αυγά σου. Όταν ακούς τα παραγγέλματα (των άλλων).

Κι έτσι ενώ νομίζουμε ότι η επιτυχία συνδυάζεται με τα χρήματα και τα αγαθά και την ευτυχία, στην πραγματικότητα μαθαίνουμε από την οικογένεια ότι κάθε ένας έχει μία προσωπική ιστορία αποτυχημένης προσπάθειας να φτάσει εκεί που θέλει. Έτσι η προσπάθεια για την επιτυχία συνδέεται υποσυνείδητα με την αποτυχία. Συνδυάζεται με πόνο, με μοναξιά, με επίκριση, με τον φθόνο του κόσμου. Κι έτσι ενώ νομίζουμε ότι θέλουμε την επιτυχία, στην πραγματικότητα τη φοβόμαστε.

Άλλωστε ο φόβος της επιτυχίας είναι στην πραγματικότητα ο φόβος της ανεξαρτησίας.

Και μήπως να μιλήσουμε για την ανασφάλεια του «Μ’ αγαπάς;»

Μ’ αγαπάς; Δηλαδή είμαι σημαντικός για σένα; Δηλαδή δεν έχω κίνδυνο να σε χάσω; Γιατί νιώθω ανασφάλεια αν είμαι σημαντικός για σένα. Γιατί νιώθω ανασφάλεια αν θα σε χάσω. Μπορείς να μου δείξεις με κάποιον τρόπο ότι είμαι σημαντικός για σένα; Μπορείς να μου δείξεις ότι δε θα σε χάσω; Μπορείς να μου δείξεις ότι θα είσαι εδώ για πάντα;

Αυτή είναι η αγάπη μέσα από την ανασφάλεια μας. Την πεποίθηση μας ότι δεν αξίζουμε την ευτυχία.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s