Πανσέληνος του Σκορπιού – Λερναία Ύδρα

Είθισται από τις νέες διδασκαλίες του NewAge να ονομάζεται η Πανσέληνος του Μαίου ως Πανσέληνος του Ταύρου. Το σωστό βεβαίως είναι να ονομάζεται Πανσέληνος του Σκορπιού, καθώς την Πανσέληνο βαφτίζουμε πάντοτε στο ζώδιο της Σελήνης. Στην Πανσέληνο του Σκορπιού αντιστοιχεί ο Άθλος του Ηρακλή της Λερναίας Ύδρας σα διδασκαλία. Κι αυτό όχι γιατί ακολουθούμε κατά γράμμα τη λογική της Αλίκης Μπαίηλη, αλλά γιατί όντως ο Άθλος αυτός σχετίζεται ιδιαίτερα με την απεμπλοκή από τις κακές συνήθειες, που είναι γενικά ζήτημα του Σκορπιού.

Ο δεύτερος άθλος έρχεται μετά το Λέοντα της Νεμέας. Εμείς στην παρουσίαση μας θα ακολουθήσουμε την ορθή σειρά των άθλων και δε θα αυθαιρετήσουμε βάζοντας τους στη σειρά που κρίνουμε εμείς όπως έχουν κάνει άλλοι πνευματικοί δάσκαλοι. Στο Λέοντα της Νεμέας το ζήτημα είναι η τιθάσευση του εγώ, που εκδηλώνεται κυρίως με την τιθάσευση της οργής.

Στο δεύτερο άθλο εχθρός είναι πλέον η Λερναία Ύδρα. Μετά από το ζώδιο του Λέοντα δηλαδή ο μαθητής παραμένει στον σταθερό σταυρό, πάμε σε αυτό του Σκορπιού. Τι σημαίνει αυτό το γεγονός; Καταρχήν το γεγονός ότι η πνευματική πορεία ξεκινάει στον σταθερό σταυρό κι όχι σε κάποιον άλλο. Πράγματι όπως λέγεται και από την Αλίκη Μπέιλη είναι ο σταθερός σταυρός το μονοπάτι της μαθητείας, όχι ο παρορμητικός, ούτε ο μεταβλητός. Στη συνέχεια όμως έχει και σημασία το γεγονός ότι μετά το Λέοντα έρχεται ο Σκορπιός. Μετά το συνειδητό δηλαδή έρχεται το ασυνείδητο. Μετά την κυριαρχία στον εξωτερικό κόσμο, απαιτείται και η κυριαρχία στο άντρο του υποσυνείδητου. Και πώς θα επέλθει αυτή η κυριαρχία; Με το κάψιμο των σκεπτομορφών, όπως μας λέει η εσωτερική φιλοσοφία ότι συμβαίνει και στον αστρικό κόσμο.

Στον πραγματικό κόσμο ο άθλος αυτός απαιτεί να αφήσουμε πίσω όλες τις εξαρτήσεις. Μόνο έτσι θα καθαριστεί η προσωπικότητα και θα προχωρήσει χωρίς βάρη. Επίσης για να αντιμετωπιστεί ο εαυτός, αυτό γίνεται με την εξυπνάδα κι όχι με τη δύναμη. Δεν μπορούμε να επιβληθούμε στο υποσυνείδητο, μπορούμε μόνο να το ξεπεράσουμε σε εξυπνάδα. Η φωτιά παίζει κι εδώ το ρόλο της. Συχνά για να απεμπλακούμε συναισθηματικά θα υπάρξει πόνος, δε θα είναι κάτι εύκολο. Στο αστρικό πεδίο όπως λένε, μετά τον θάνατο οι σκεπτομορφές θα χρειαστεί να καούν, δεν γίνεται αυτό με διπλωματία. Ο νους είναι στοιχείο του πυρός και ως τέτοιος μπορεί να διαπεράσει το νέφος των συνηθειών, που θυμίζουν λιμνάζοντα ύδατα. Ο Σκορπιός μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστος στο δρόμο του να ξεβολέψει τον εαυτό του και τους άλλους από τις συνήθειες.

Η Πανσέληνος επειδή εντοπίζεται στη θέση της Σελήνης μας δημιουργεί συνήθως μία πρόκληση. Μία πρόκληση που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του Ήλιου στο απέναντι ζώδιο για να ξεπεράσουμε. Συχνά το δίδαγμα της Πανσελήνου μπορεί να δοθεί και από το δίδαγμα των αντίστοιχων Δεσμών. Βάζοντας στη θέση της Σελήνης το Νότιο Δεσμό και στη θέση του Ήλιου το Βόρειο. Τα άτομα με Νότιο Δεσμό στο Σκορπιό συχνά μπλέκουν στη μετάφραση. Αδυνατούν να αποστασιοποιηθούν από κάποια πράγματα που τους πείραξαν και τα θεωρούν άδικα. Και τα ανακυκλώνουν συνέχεια, συχνά σχεδιάζοντας την εκδίκηση-απόδοση δικαιοσύνης τους. Ο Ταύρος είναι το κομμάτι που αφήνεις τα δυσάρεστα συναισθήματα πίσω, γιατί καταλαβαίνεις ότι σε χαντακώνουν. Κοιτάζεις μπροστά σε όσα έχεις δίπλα σου και σου κάνουν τη ζωή ωραία. Επιμένεις στο θετικό και το ωραίο, όχι στο αρνητικό και το άδικο. Έτσι αφήνεις πίσω σου την αρνητικότητα.

Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα είναι κι η πρόκληση της Πανσελήνου. Καθώς τη βδομάδα πριν και τη βδομάδα μετά την Πανσέληνο θα κορυφώνονται οι περιπλοκές, θα χρειαστεί σαν τον μάτι του Ώρου, τον Αλντεμπαράν να δούμε καθαρά μέσα από το νέφος των ταυτίσεων, το θετικό τέλος που μας περιμένει μετά το τούνελ. Και να ξεπεράσουμε με απάθεια τις προκλήσεις, χωρίς να τσιμπήσουμε σε αυτές. Η Αφροδίτη κι όχι ο Άρης θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας. Τουλάχιστον μέχρι να περάσουμε αυτή τη στροφή της Πανσελήνου.

Καλή Πανσέληνο λοιπόν με υγεία και δύναμη

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s