Τι είναι η Βιωματική Αστρολογία;

Ρωτάνε πολλοί τι είναι τέλος πάντων αυτή η βιωματική αστρολογία; Τι ρόλο παίζει; Βιωματική είναι η αστρολογία εκείνη, που σε αντίθεση με την αστρολογία της πρόβλεψης έχει σα στόχο την κατανόηση του τι συμβαίνει τώρα. Γιατί μου συμβαίνουν αυτά που μου συμβαίνουν; Πώς έχω φτάσει εδώ;

Ποιες δυνάμεις επενέργησαν στη ζωή μου; Τι μπορώ να κάνω από δω και πέρα; Η βιωματική αστρολογία χρησιμοποιεί την αστρολογική γλώσσα για να περιγράψει το τώρα και να προσπαθήσει να το ερμηνεύσει απαλύνοντας τον πόνο του ανθρώπινου πλάσματος που νιώθει ανυπεράσπιστος, δίνοντας λογική στο παράλογο και προοπτική στο τυχαίο.

Με τη βιωματική αστρολογία δεν προσπαθούμε να αποφύγουμε το πρόβλημα, όπως θα κάναμε στην πρόβλεψη (αλλάζοντας π.χ τοποθεσία ηλιακής επιστροφής ή επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή για μία πράξη). Με τη βιωματική αστρολογία είμαστε ήδη μέσα στο πρόβλημα και προσπαθούμε να το κατανοήσουμε και να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής και της λογικής μας.

Βιωματική αστρολογία είναι η αστρολογία του ανθρώπινου πλάσματος που παλεύει. Παλεύει να αποκτήσει έλεγχο στον εαυτό του, να δώσει νόημα στις πράξεις του, να ανέλθει μερικά βήματα παραπάνω από το να είναι απλά φτερό στον άνεμο. Κι όλα αυτά προσπαθεί να τα κάνει μέσα από την αυτοπαρατήρηση των αντιδράσεων του κι αυτών των άλλων με ερμηνευτικό εργαλείο την αστρολογική γλώσσα.

Στη λογική αυτή εντάσσεται άλλωστε κάθε τι που λέμε βιωματικό. Βιωματικό θέατρο, βιωματικές μέθοδοι διδασκαλίας, βιωματικά ψυχολογικά σεμινάρια, όλα αυτά έχουν σα στόχο πρωτίστως τη δική μας αυτοπαρατήρηση ακριβώς για να μπορέσουμε να βάλουμε σε μία τάξη τα πράγματα. Υπό την έννοια αυτή το μόνο που αλλάζει με την βιωματική αστρολογία είναι η μέθοδος. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s