Οι ακτίνες ως μέσο κατανόησης της εξέλιξης του ανθρώπου

Οι ακτίνες ως μέσο κατανόησης της εξέλιξης του ανθρώπου

Οι ακτίνες ως λέγεται στις διδασκαλίες έχουν να κάνουν με το ξεδίπλωμα της θείας θέλησης στο δρόμο για την έκφραση του θείου στον κόσμο του περατού. Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλες οι μορφές καθώς εξελίσσονται από ένα πιο απλό στάδιο προς όλο και πιο περίπλοκο περνούν σιγά σιγά από την επίδραση κάθε επόμενης ακτίνας. Έτσι κάθε ζωή μαθαίνει καταρχήν να γεννά και να πεθαίνει (ή να σκοτώνει) στοιχείο που αντιστοιχεί στην 1η ακτίνα. Στη συνέχεια μαθαίνει να αγαπά, να διδάσκει και να είναι δοτική συνήθως προς τα παιδιά της, στοιχείο που θα μπορούσε να συσχετίζεται με τη 2η ακτίνα. Η 3η ακτίνα της μαθαίνει να επικοινωνεί, να εξερευνά, να είναι περίεργη και να μαθαίνει. Η 4η ακτίνα της ανοίγει για πρώτη φορά ανησυχίες και εδώ ο πρωτόγονος άνθρωπος αρχίζει πλέον και γίνεται ο καλλιτέχνης των σπηλαίων. Η 5η ακτίνα τον μαθαίνει στη γραφή, την πρωτόγονη τεχνολογία και το πέρασμα της γνώσης από τη μία γενιά στην άλλη. Η 6η ακτίνα οργανώνει τον άνθρωπο σε ομάδες υπό την καθοδήγηση ηγετών. Τέλος η 7η ακτίνα δημιουργεί συνεργασία ομοίων και ισότιμων μεταξύ των ανθρώπων, χωρίς να βασίζονται στην ύπαρξη κάποιου ηγέτη.

Οι διδασκαλίες μας λένε ότι υπάρχουν δεκάδες ακτίνων κι όχι μόνο οι 7 που ακούμε και γνωρίζουμε. Ειδικά στο ηλιακό σύστημα λέγεται ότι εκφράζονται 9 τέτοιοι τύποι ενέργειας. Εμείς όπως μας λέγεται όμως μπορούμε να ανταπροκριθούμε ως τώρα στις 7. Είναι μία άσκηση να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε ποιες είναι οι άλλες 2 ακτίνες που μας περιμένουν στο μέλλον μας και τι αλλαγές θα μπορούσαν να φέρουν στο είδος, τον πολιτισμό μας, αλλά και τον εγκέφαλο μας

Advertisement

About vassilis papadolias

Ο Βασίλης Παπαδολιάς, απόφοιτος της Mayo School of Astrology, ξεκίνησε να γράφει στην Ελλάδα στο χώρο του διαδικτύου. Συνεργάστηκε με δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Myhoroscope.gr και το Astrology.gr. Έχει συγγράψει δέκα βιβλία αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας, ενώ εκδίδει σε συνεργασία με έγκριτους συναδέλφους και το New Age Astrology Magazine. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος (2013), ενώ διατέλεσε και πρόεδρος της εταιρίας το 2015 και ταμίας το 2016. Είναι μέλος της ISAR και έχει συμμετοχές με άρθρα του στο περιοδικό της ένωσης, το ISAR Journal. Βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογικής του προσέγγισης είναι η ψυχολογική παράμετρος και η αυτογνωσία, ενώ κατά καιρούς έχει εκλαϊκεύσει με επιτυχία και θέματα που αγγίζουν τη σχέση της αστρολογίας με τη μεταφυσική. Έχει ασχοληθεί εκτενώς και με την πολιτική αστρολογία κάνοντας σχετικές έρευνες για τα αποτελέσματα εκλογών ή τη σχέση των πλανητών με πολεμικές συγκρούσεις. Πραγματοποιεί τακτικά και κάθε χρόνο Μαθήματα Αστρολογίας, ενώ από το 2014 διατηρεί και τον εκδοτικό οίκο il-piccolo.gr.
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s